Podcast over Ayurveda en over Urine Therapie

Two Nobodys Podcast – door Rupesh Patel

Recent heb ik een leuke podcast opname over Ayurveda en over urine therapie gedaan, waarin Rupesh Patel mij interviewde. Een man met een bijzonder open en verfrissende manier van vragen. Het interview was goed voorbereid, en de manier van vragen was open en nieuwsgierig. Rupesh Patel host vele interessante gasten in zijn Two Nobodys Podcast. Hieronder vind je de linken naar zowel YouTube als Spotify. Urine therapie is geen onderdeel van Ayurveda, maar heeft er wel relaties mee. Ayurveda is een alomvattende – en wetenschappelijke – benadering van leven en gezondheid. Zeer bruikbaar – in zijn universaliteit – in de moderne westerse samenleving. Urine therapie is een methode, toegepast op vele plekken ter wereld – in het verleden en in het heden. Ook zijn er een paar klassieke – en soms mystieke – bronnen die ernaar verwijzen. Op een enkele plek wordt ernaar verwezen in Ayurveda en yoga teksten.

De Podcast over Ayurveda en Urine Therapie op YouTube

Tekst bij de podcast (vertaald uit Engels)

“Mijn podcast wordt gedreven door nieuwsgierigheid, dus toen ik iemand die ik ken hoorde vertellen dat ze begonnen waren met het drinken van hun eigen urine, moest ik begrijpen waar dit eeuwenoude gebruik over ging.

Ik heb er lang over nagedacht of ik dit zou delen op mijn netwerk. Maar ik vertrouw erop dat de mensen die hiernaar luisteren een open en niet-oordelende geest zullen hebben.

Dank aan Coen van der Kroon, auteur van ‘De Gouden Fontein‘, voor zijn weloverwogen bijdrage, terwijl hij toch voorzichtig is met de hele praktijk.”

De Podcast over Ayurveda en Urine Therapie op Spotify

Rupesh Patel en zijn drijfveer voor zijn Podcast programma (vertaald uit Engels)

“Zover terug als ik me kan herinneren, word ik gedreven door nieuwsgierigheid en het verlangen om anderen te dienen. Deze podcast is mijn creatieve voertuig om precies dat te doen.

Ik geniet er echt van om die menselijke connectie te maken, te begrijpen hoe mensen denken. En ook van wat hen drijft en de complexe problemen die onze samenlevingen uitdagen.

Zeker, ik ben gezegend met een divers en rijk leven, gevuld met ervaringen en mensen die me blijven verbazen. Ik heb vormende academische en werkervaringen gehad, zoals het leren over het menselijk lichaam gedurende bijna 10 jaar door middel van kinesiologie. Tot het overstappen naar een compleet ander leven in openbaar beleid en het werken in gezondheid, energie, klimaatverandering, transport en verkeersveiligheid.

Ik laat me ook leiden door het verlies van mijn vader. Dat verlies bracht mijn basis aan het wankelen. Andere factoren waren het trouwen in een interraciale relatie en het omgaan met familieacceptatie. En ook het verliefd worden op de ‘kleine liefde van mijn leven’ en het dagelijks nadenken over mijn opvoedings- en leiderschapsvaardigheden.

In deze podcast kun je erop vertrouwen dat je mijn hele zelf krijgt: nieuwsgierigheid, nederigheid, moed en diepgang.”