Urine – een bron van gezondheid

Coen van der Kroon heeft in 1993 een boek geschreven over urine therapie (De Gouden Fontein: geschiedenis en toepassing van urine therapie). Dit boek is een best-seller geworden in Duitsland (meer dan 100.000 exemplaren verkocht). Het boek is vertaald in 16 talen. Er zijn veel artikelen over dit boek verschenen.

Een voorbeeld van zo’n interview is het volgende, een interview met Lisette ’t Hooft. Hier volgt een fragment, en de link naar het volledige artikel:

“De schrijver, Coen van der Kroon, had het in India geleerd, en voor zijn boek De gouden fontein had hij het helemaal uitgezocht. Plassen heeft meer te maken met de vochtregulering van je lichaam dan met uitscheiding van afvalstoffen. Ga maar na: alle baby’s in de moederbuik drinken maandenlang het vruchtwater waarin ze ook plassen. Niks mis mee, integendeel. Ureum, dat het spul zijn gele kleur geeft, is zelfs een kostbaar stofje dat ook in dure cosmetische crèmes wordt gedaan. En de rest is vitaminen en mineralen, en water natuurlijk.”

https://franska.nl/lisette-hoorde-iets-urinetherapie/

Recente YouTube bijdrage over urine therapie: