Ons Ayurveda Practitioner Programma

Welkom bij onze Ayurveda Practitioner Studies. Een 4-jarig studieprogramma voor diegenen die een Ayurveda Practitioner willen worden. De Ayurveda Practitioner Studies (APS) is een diepgaand studieprogramma, geaccrediteerd met een Bachelor niveau (HBO niveau) waar studenten alle belangrijke aspecten van ayurveda bestuderen. Dit is een deeltijd studieprogramma dat klassikale lessen in persoon combineert met online lessen en in-class studie (blended learning).

Wat ga je leren?

Je leert alle relevante onderdelen van de ayurvedische geneeskunde en hoe je deze effectief kunt toepassen in onze moderne wereld. In ayurveda wordt de wetenschap van het leven onderwezen. In die wetenschap is uitgebreide ’technische’ kennis terug te vinden, zoals voeding, levensstijl, kruidengeneeskunde en (massage)behandelingen. Ons programma heeft zijn basis in de oude ayurvedische teksten en sluit tegelijkertijd aan bij de moderne maatschappij. Je ontwikkelt vaardigheden om (toekomstige) cliënten te ondersteunen op hun weg naar gezondheid en hen te behandelen voor diverse gezondheidsklachten.

Ayurveda als kunst

Van even groot belang zijn het ontwikkelen van inzicht en het verfijnen van het vermogen om je cliënten ’te horen en te zien’ – dat is de ‘kunst’ van ayurveda. Ons studieprogramma probeert deze twee essentiële aspecten van ayurveda en de mens in het algemeen te combineren en in evenwicht te brengen, en dit terug te laten komen in het leerproces van de studenten. Het hele scala aan filosofische, wetenschappelijke, spirituele en – uiteraard – praktische onderdelen van ayurveda wordt geïntegreerd.

Hoe ga je studeren?

Elk jaar van het studieprogramma bestaat uit ongeveer 25 tot 28 lesdagen verdeeld over verschillende modules, samen goed voor ongeveer 190 contact (les)uren. Een speciaal kenmerk dat aan deze modules wordt toegevoegd, zijn de vooraf opgenomen intensieve videolessen die online in je eigen tijd bestudeerd moeten worden, ongeveer 100 uur. Daarnaast volgen de studenten een reeks van acht online lessen en eenzelfde aantal webinars in jaar I en II. Ook zijn er een aantal online lessen en webinars in jaar III en IV. Studenten zullen ongeveer 1100 uur zelfstudietijd nodig hebben om de lessen voor te bereiden en om opdrachten te maken.

Studietrajecten

Elk jaar combineert een aantal studietracks om studenten een consistente, continue en soepele leerervaring te bieden, door de jaren heen. Dit betekent dat er elk jaar een zeer gevarieerd studieprogramma wordt aangeboden, waarin een breed scala aan ayurvedische onderwerpen wordt onderwezen. Tegelijkertijd heeft elk van die onderwerpen zijn eigen specialisatie en verdiepingsaspect. Je maakt gebruik van verschillende leermethoden om je begrip te ondersteunen, zoals rollenspellen, case studies, onderzoeksopdrachten, formatieve toetsen, praktijkopdrachten & reflecties.

Voor wie?

In dit beroep zet je je in om de mensheid te ondersteunen bij het helen van zichzelf. Delight Academy richt zich op diegenen die op zoek zijn naar een gedegen professionele opleiding op het gebied van ayurveda. Het systeem van ayurveda is een oude en praktische gezondheidsfilosofie die een compleet en uniek therapeutisch genezingssysteem bevat. Belangrijk zijn de behandeling en integratie van lichaam, geest en ziel door middel van een uitgebreide holistische benadering. Daarbij ligt de nadruk op levensstijl, behandelingen en ayurvedische yoga.

Wat kan je ermee doen?

Na het succesvol afronden van je ayurveda studie in combinatie met de Medische Basiskennis (PLATO), kun je je eigen ayurveda praktijk openen. Wat houdt dit in?

  • Je bent in staat je cliënten te informeren over ayurvedische manieren om hun gezondheid te verbeteren – met behulp van concrete stappen en richtlijnen.
  • Ook krijg je inzicht in welke klachten je zelf kunt behandelen en voor welke complexere klachten je de hulp van een ayurvedisch arts of andere gezondheidsdeskundigen nodig heeft.
  • Je kunt zelfverzekerd de klachten van je cliënten kunnen onderzoeken door op de juiste manier in te spelen op hun behoeften, terwijl je gebruik maakt van ayurvedische beoordelingstechnieken zoals pols- en tongevaluatie.
  • Heldere communicatie, vertrouwen, respect, een open houding en vertrouwelijkheid spelen een belangrijke rol bij het opbouwen van een relatie met je cliënten – en deze relatie is een onderdeel van je ayurvedische vaardigheden.

Meld je aan – je bent van harte welkom!

Ayurveda Academy The Netherlands