Meer over Coen van der Kroon

Hippocratische geneeskunde en Ayurveda

Coen studeerde in 1989 af in de Klassieke Talen met een scriptie over de Griekse Hippocratische geneeskunde. Hij maakte daarbij een vergelijking met de Oosterse geneeskunde. Daarna verdiepte hij zich in verschillende natuurlijke geneeswijzen, waaronder ayurveda. Hij heeft hierover verschillende boeken geschreven.

4-Jarige professionele opleiding

In 2005 richtte Coen van der Kroon The Academy of Ayurvedic Studies (AAS) op. Deze school starte als onderafdeling van The European Institute of Vedic Studies, Frankrijk (geleid door Atreya Smith). De AAS is in 2017 gefuseerd met Delight Academy. De school werd recent Ayurveda Academy The Netherlands. Samen met Martine van Beusekom leidt hij deze school. De academie biedt een deeltijd 4-jarige professionele opleiding in Ayurveda op Bachelor niveau. Coen is momenteel programmadirecteur en maakt deel uit van de faculteit van Ayurveda Academy The Netherlands. 

Boeken en artikelen

In de afgelopen 15 jaar heeft Coen van der Kroon tientallen artikelen over Ayurveda & Yoga geschreven voor verschillende tijdschriften. Ook schreef hij een inleidend boek over Ayurveda en een 450 pagina’s tellende correspondentiecursus over ayurvedische basisprincipes voor een correspondentiecursusinstituut. Hij doet onderzoek en werkt aan een boek over ghee en aan een boek over Ayurveda en Yoga.

Dr. Vasant Lad

Van 1999 tot 2002 heeft Coen van der Kroon Ayurveda gestudeerd aan het Ayurvedisch Instituut bij Dr. Vasant Lad, in de VS en in India. Tijdens en na die periode heeft hij enkele stages gelopen in India om meer praktijkervaring op te doen. Hij heeft ook gestudeerd bij gerenommeerde leraren op het gebied van Ayurveda en Yoga. Voorbeelden daarvan zijn Dr. David Frawley, Dr. Sunil Joshi, Dr. Robert Svoboda en Vaidya Atreya Smith (die allemaal gastdocenten zijn aan de Academie). 

Overige informatie

Sinds 2001 werkt hij voor een ayurvedisch bedrijf in Nederland, waar hij artikelen en productinformatie schrijft, onderzoek doet en lezingen geeft over specifieke ayurvedische onderwerpen. 

Coen van der Kroon heeft een academische achtergrond in Griekse en Latijnse Talen en Cultuur (M.A. sinds 1989). Hij schreef zijn M.A. scriptie over oude Griekse gynaecologie met een vergelijking tussen Hippocratische en ayurvedische geneeskunde, wat het begin was van zijn interesse in en studie van Ayurveda. 

Na het afronden van zijn studie begon hij regelmatig naar India te reizen, dat hij meer dan 15 keer heeft bezocht, voor spirituele interesses, yoga, enz. Hij reisde ook verschillende keren naar Zuid- en Midden-Amerika om sjamanisme en plantengeneesmiddelen te ontdekken.

In India kwam hij in contact met urinetherapie (Amaroli) en hij is de auteur van twee boeken over dit onderwerp (zijn eerste boek – De Gouden Fontein – werd een bestseller en is vertaald in 15 talen).

Zijn connectie met Yoga is voornamelijk via de lijn van Kashmir yoga, in de traditie van Jean Klein. Dit is een vorm van Hatha Yoga, waarbij vooral gewerkt wordt met asana’s en pranayama door het activeren van het ‘gewaarzijnslichaam’ – om het bewustzijn te verruimen.

Klik hier voor meer over opleiding, cursussen en training bij:

Ayurveda Academy The Netherlands