Monday, April 27, 2015
     

Ayurvedische Voeding I

EEN MODERNE EN WESTERSE BENADERING VAN AYURVEDISCHE VOEDINGSLEER

Buttoon Nutrition

 

Diplomacursus - module 1 - 60 contacturen
Deze cursus is een diplomacursus. Dit houdt in dat het volgen van de cursus en het met goed gevolg afleggen van de bijbehorende vijf testen, waaronder het uitwerken van een case study en het geven van een referaat, leidt tot een diploma uitgegeven door het European Institute of Vedic Studies van Atreya Smith. Het European Institute of Vedic Studies heeft Coen van der Kroon en de AAS gemachtigd deze diplomacursus te geven in haar naam.

Inhoud van de cursus
Voeding vormt de basis van ayurveda, zowel wat betreft een gezonde leefstijl en voorkomen van ziekten, als wat betreft het genezen van bepaalde aandoeningen en ziekten. In de cursus zal de klassieke voedingsleer van ayurveda op een moderne en in het westen toepasbare manier benaderd en verklaard worden. Aan de orde komen voedingsleer, voedingscategorieën, en praktische toepassingsvoorbeelden.
De opleiding bevat vijf schriftelijke examens en een schriftelijke case study van de student. Na voltooiing ontvangt de student een diploma "Ayurvedic Nutritional Advisor" (voor 180 studie-uren en 60 contacturen)

Doel van de cursus
Het doel van deze cursus is de deelnemers op intensieve wijze in contact te brengen met zowel een aantal klassiek ayurvedische voedingsleerprincipes alsmede met de mogelijke moderne interpretaties en toepassingen daarvan. Nadruk ligt op het uiteindelijk zelf kunnen samenstellen van een juist voedingspatroon of dieet, voor zichzelf alsmede voor cliënten. Enige aandacht zal ook gaan naar het zelf kunnen bereiden van gezonde ayurvedische maaltijden (Indiaas en/of westers).

Wanneer dit de eerste opleiding is op het gebied van ayurveda, adviseren we de student dringend de studie ayurveda met meer opleidingen voort te zetten, alvorens te beginnen met beroepsmatige voedingsadviezen. Wel is de opleiding dan voldoende om adviezen te geven aan vrienden of familie in de privé sfeer.

De cursus is van oorsprong ontwikkeld door Atreya Smith om practitioners te trainen in overleg met de Medical Association of Switzerland, waar hij klinische Ayurvedische voedingsleer onderwees aan artsen en ander medisch personeel. Vandaar dat deze opleiding er ook op gericht is beroepsbeoefenaars een goede training te geven in het vaardig gebruik van Ayurvedische medicijnen.

Als mogelijk vervolg te doen:

Module 2 - 30 contacturen
Aan de Academy of Ayurvedic Studies kan de opleiding worden voortgezet met een tweede module. Deze module is specifiek gericht op cases uit de praktijk. Aan de hand van de casussen komt er ook meer ayurvedische physiologie aan de orde. Ook gevorderde kennis van de voedingsleer, zoals voeding voor elk van de dhatus, staat op het programma. De module behandelt ook voeding als deel van de behandeling van bepaalde ziekten, zoals al besproken in boek 5 van het studiemateriaal van Atreya Smith dat in module 1 wordt gebruikt.


 

Voedingsklas 2015: 1e kookdag                                                                                                 Heerlijk..mmm Resultaat !

Ayurvedische Voeding I Sign Up Informatie

 • Docent - Voeding I
 • Onderwerpen - Voeding I
 • Prijs en Praktisch - Voeding I
 • Sign Up - Voeding I

 

                    Coen van der Kroon

 • Basisprincipes ayurvedische voeding
 • Ayurvedische versus moderne voedingsleer
 • Metabolisme van vata, pitta en kapha
 • De 6 smaken en ayurvedische farmacologie
 • Juiste voedingscombinaties
 • Individuele diëten 
 • Voedingscategorieën
 • Voedingsuggesties bij specifieke aandoeningen

Kosten

De cursus kost € 990,-. Dit is inclusief lesgeld en kosten voor de vaste cursusklapper van bijna 300 pagina’s, diploma en ingrediënten praktische kookdagen. Het is exclusief ander lesmateriaal, waaronder eventueel extra kopieën e.d. De cursusklapper zal op de eerste lesdag worden uitgereikt.

Het is niet verplicht onderstaande boeken aan te schaffen (ga je jaar 1 van de practitioner-opleiding doen, dan wel!), wel een aanrader! Ze zijn te bestellen bij Amazon.com

 • Dr Vasant Lad - Textbook Ayurveda Volume 1
 • Robert Svoboda - Prakriti  

Taal
De cursus zal voornamelijk in het Nederlands gegeven worden. Het cursusmateriaal daarentegen is in de Engelse taal. Aangezien ook veel ander aanbevolen studiemateriaal in het Engels is, zullen we af en toe ook tijdens de lessen op het gebruik van de Engelse taal aangewezen zijn.

Overige informatie Module I

 • Start: 18 februari 2015 (volledige rooster hieronder)
 • Lessen: 8 theorie lessen en 2 kookdagen
 • Lesdagen: woensdag
 • Lesuren: 10.00 - 17:00 (lunch 1 uur)
 • 60 klasuren – 120 zelfstudie-uren
 • Docent: Coen van der Kroon
 • Locatie: Conferentiehotel Bosoord/Boeddhistisch Centrum Maitreya Instituut - Hoofdweg 109 - 7371 GE Loenen

Specifieke vereisten voor deelname: enige voorkennis van Ayurveda is aan te bevelen; van studenten wordt een vermogen tot matige/intensieve zelfstudie verwacht.

 Data 2014/2015:

18 februari 2015

4 maart

18 maart

15 april 

22 april (kookdag)

6 mei

13 mei

3 juni (kookdag)

10 juni

24 juni

Voor informatie bel gerust: + 31 6 24 32 16 25. Of laat een bericht achter en we bellen terug.

Uw aanmelding is definitief nadat uw aanmeldingsformulier per email, alsmede uw inschrijfgeld via de bank is ontvangen. Op dat moment is uw aanmelding tevens bindend.

Contact & Details At The Side

Contact us:

+ 31 6 24 32 16 25

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Office hours:

Tuesday and Friday
10 am - 13 pm
Or leave a message and we call you back.

Address:

Oude Arnhemseweg 290
7351 TD Hoenderloo
The Netherlands

Bankdetails etc.:

Academy of Ayurvedic Studies, The Netherlands (Subdivision of European Institute of Vedic Studies) 

‘Stichting C.A.R.E.’

Triodos Bank 21.21.98.777
IBAN: NL60 TRIO 0212 1987 77
BIC: TRIONL2U
KvK nr. 41211470
BTW NL815109258B02

See our Specific and General Terms and Conditions